Thursday 12 September 2013

Jälle algusest

Leidsin, et just nüüd on õige aeg taaskord Ergo tegemistest kirjutama hakkama. Sugulased näevad teda järjest vähem ja pilte ning edusamme on kõvasti rohkem. Lubama ma ei hakka, et siia tihedalt postituso tulema hakkab ent natuke on ikka parem kui mitte midagi.
Peaaegu pooleteiseaastane Ergo räägib juba päris palju, kõnnib ja jookseb, oskab seinale toetudes trepist üles minna, ronib kõrgustesse ja on üleüldse üks igavene pätt.
Sõnad: Issi, emme, aitäh, anna, poiss, buss, ei, ja, pesu, seda, taadu, juua, õue, king, mäng, auto, Ergo, kaks (kasutuses kui 'me kaks'), ise, pähh, ei tohi, ei taha, mõmmi, kutsu, kook, uks, kinni, lahti. Kindlasti on neid veel ent hetkel ei tule meelde, eks kui meelde tuleb, siis saan täiendada.

Peaks käima kolm korda nädalas hoius ent juba esimesel päeval korjas ülesse nohu-köha-palaviku. See on ühtlasi ka Ergo esimene tõsisem külmetushaigus.

Ergole meeldib väga tantsida-laulda, magama jäädes laulab endale sageli ise. Mänguasjadest on lemmikud autod, viimasel ajal eelistab väiksemaid suurtele.

Vihkab mütse peas ja üritab neid iga hinna eest peast ära kiskuda. Riideid üritab ise selga panna, jalanõusid samuti.

Söökidest maitseb kõik, mis ette antakse ent ühte sööki mitu päeva järjest sageli ei taha.
Komme ja šokolaadi pole üldiselt talle andnud, magusaks on küpsised, koogid ja puuviljad.

No comments: