Wednesday 9 October 2013

Edusammud ja muud juttu

Aega on nüüd juba omajagu mööda läinud, aga üks haige kratt ei lase mul väga midagi kirjutada ja pilte saan ka alles hiljem lisada, sest need on teises arvutis. Igatahes, hoiuga on praegu paus, sest Ergo on köha-nohuga koju naelutatud. Seda siis juba viimased kaks nädalat. Oeh, hoidu pannes ma sellise tempoga ei arvestanud, aga ega pole midagi teha.
Lauseid tuleb iga päevaga juurde, oskusi samamoodi. Saab aru mõistetest suurem-väiksem, palumise peale otsib, mis vaja. Klotsidest ehitab kõrgeid torne. Paremas käes hoiab pliiatsit õigesti. Isegi potil on nõus istuma ja sinna pissima.
Ronida tahab üha kõrgemale ja väga hästi aru ei saa, et võib haiget saada. (Näiteks üritas ronida enda kummuti peale ja tõmbas jala veriseks).
Taiplikkust on ka väga palju, saab aru, et kui asjad hunnikusse kuhjata ulatub paremini. Pikkust on ka vist ikka korralikult visanud, sest riided jäävad väikeseks ja ulatub kaugemale.
Jalanõusid pean ka kõiki hakkama uusi ostma, sest vanad on viimase piiri peal parajad.

Liumägedel oskab ise trepist üles ronida ja ettevaatlikult end istuli sättida, et ilusti alla lasta.
Oskab ise särki selga panna ja seljast ära võtta, pükstega samamoodi.

Vahepeal käisime ka Väike-Maarja vanaemal-vanaisal külas. Bussisõit oli pikk ja tüütu. Tagasiteel aitas pisut sülearvutist näidatav multifilm ent üldiselt ei meeldi Ergole kaks ja pool tundi järjest paigal istuda.
Vanaema-vanaisa ei võõrastanud kuigi nägi neid viimati juuni alguses.
Tegi meile nalja ka. Vanaema küsis Ergo käest, kas ta tohib suitsetada. Ergo vastas siis selle peale "Köögis"

Uued laused ja sõnad:
Ergo mängi(b) (k)lots; Ergo auto, emme mängi; Mõmmi pai-pai emme ka; kuku Ergo auto (kui otsib mõnda enda autot taga); Köögis mämm-mämm; Juta anna veel mammu; Emme anna seda.

Küsimustele vastab enamasti ausalt ei-jah vastustega, mõnikord ka mhmh-mkm. Palumise peale musitab, kallistab ja paitab. Lehvitab bussidele ja tuttavamatele nägudele kui kuskilt ära läheme. Esmakordsetele tuttavatele ei lehvita.
Kuiva toidu asemel valib mahlasema (sai või tomat, küpsis või õun), jookidest eelistab iga kell mahla veele, päris puhast mahla ma väga ei anna, lahjendan ikka veega ja võimalusel üldse kodumahla.
Tassist joob ilusti, lusikaga sööb ka päris hästi.

No comments: