Saturday 16 November 2013

Laps ja pere 2013

Täna ja homme toimub Saku Suurhallis järjekorras juba 21. "Laps ja Pere" mess. Nagu viimased kolm aastat, siis olin ka sel aastal kohal. Võin julgelt öelda, et peamised lastekaupade pakkujad olid kõik messil väljas ja leida võis erinevaid tooteid nii lastele kui ka endale. Enda tootevalikut tutvustasid lastepoodidest näiteks Mothercare, Beebikeskus ja 4kids.ee. Lisaks võis leida sealt eri valdkondade esindajaid. Näiteks olid endale "pesa pununud" sinna Tere (laktoosivabade kohukeste ja piimakisselliga), Viking Line (messipakkumiste ja loosiga), Muumimaa (nagu traditsiooniline muumimaja ja rohkete meenetega), Sushimon, Alma (piimakokteilidega) ja paljud muud firmad.
Nagu varasematelgi aastatel sai ka sel aastal end lapsega kaamera ette sättida mitmes boksis. Photopoint koostöös Pentaxiga pakkus varianti pere pildile jäädvustada ja see kohe 10x15 suuruses kätte saada, teised pildistajad jäid minu poolt kasutamata. Eelmisel aastal näiteks käisime SEB boksis ent nendelt pildi kätte saamiseks pidi mingile pangateenuste nõustamisele minema ja sel aastal enam seda kadalippu läbida ei tahtnud. Libero tegi ka pilte ent siis kui mina nende peale mõtlesin olid nad end juba kokku pakkinud. Silma jäi veel ka näiteks Anne-Mai Pällo boks ja mingisuguse fotostuudio boks, aga ma ei ole kursis kas nemad tegid pilte tasuta või tasu eest.
Beebisid saab messil toita Brittoni toolides Salvesti püreedega, olemas on ka titatuba ja mähkimisruum. Juba suuremad lapsed saab saata näiteks joonistama või batuudile hüppama. Valikus oli nii palju erinevaid asju, et endale kõige sobivamate leidmiseks peate ise kohale minema.
Meie kotti rändas üsna vähe asju, ent seda peamiselt sularahapuuduse tõttu. Kohtasin enda armsaid sõpru Mimi Baby'st kelle valikust ostsin Ergole ikka need kaua ihaldatud püksid.
Egmonti boksist ostsin päkapikkudele raamatuid (seal olid kastid, kus raamatud olid 1€ ja ostes 6 raamatut maksid 5€).
Silma jäi ka Puitlelu letike ning Ergo oleks Mebliku boksist kõik autoga mööbliesemed kaasa võtnud. Tüdrukutele jäid silma Petti seelikud ent nende hind on sealtkaudu ikka kõvasti kallim, kui ise välismaalt tellides.
Punane Rist oli ka nagu kord ja kohus kohal, pean vaid ütlema, et nende boks oli nõnda nurga taga, et oleks minul peaaegu kahe silma vahele jäänud.

Üldkokkuvõttes võin öelda, et sel aastal jäin messiga rohkem rahule kui eelmisel aastal (kuigi osasid tegijaid, keda lootsin näha sel aastal ei olnud) ja üle-eelmisel aastal ma kahjuks väga ringi vaadata ei saanud, sest olin ise tööl.

No comments: